Hopp til innhold
Året 2022

2022 på to minutter

Full score for tredje gang

Re-sertifiseringen etter European Lotteries Responsible Gambling Standard ble gjennomført i november, og resultatet er imponerende: Norsk Tipping fikk full score for tredje gang! Det har ingen andre oppnådd tidligere.

Standarden for ansvarlig spill er den mest omfattende i bransjen. Scoren er et tydelig resultat av det målrettede og kollektive arbeidet som gjøres på ansvarlighet i Norsk Tipping hver eneste dag.

Tre reklamefilmer på topp 10

Norsk Tipping lanserte film nummer 55 i den 30 år gamle serien «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» i 2022. Filmen “A Room with a View” traff rett i nordmenns hjerter, og havnet på andreplass på Mediacoms oversikt over de best likte reklamefilmene i 2022. Filmen «Born With Skis» og «Otto Spa» er også å finne på topp 10 på reklamebørsen for 2022.

Samarbeid med Kronprinsparets fond

Sammen med Kronprinsparets Fond skal Norsk Tipping jobbe for å få flere inn i idrettsfellesskapet. Ambisjonen for samarbeidet er å lage et program for de voksne rollemodellene i idretten, som skal rekruttere og beholde flere unge i fellesskapet. Programmet skal styrke de unges livsmestringsferdigheter.

Spillepuls vant EL Innovation Awards

Norsk Tipping gikk for andre gang til topps i den prestisjetunge prisen «European Lotteries Innovation Awards» med den digitale hjelperen Spillepuls. Dette er en bekreftelse på at vi nok en gang har levert det mest innovative bidraget blant europeiske lotterier de siste to årene. Spillepuls hjelper kunder til å dempe spillingen.

Feiring av frivilligheten

Sammen med samarbeidspartnerne by:LARM og Den Norske Opera og Ballett inviterte Norsk Tipping til konsert for å hylle frivilligheten. De inviterte var frivillige som gjør den norske festivalsommeren til en suksess over hele landet. På scenen sto artisten Metteson, vinneren av «Årets Stjerneskudd» i 2021.

Metteson opptrådde på konserten for frivillige i kulturlivet. Foto: Haakon Paulsen

Sykkelturen 2022

2022 var Frivillighetens år, og i den forbindelse var Norsk Tipping med som hovedpartner da Norges Frivilligsentraler inviterte til sykkeltur gjennom hele landet, fra Nordkapp til Arendal. Hovedmålet med sykkelturen var å sette søkelys på merverdien av å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen.

Nye Eurojackpot lansert

Europjackpot gikk fra én til to trekningsdager i mars 2022, og fikk dermed ukentlige trekninger på tirsdag og fredag. I tillegg ble taket på førstepremien hevet fra 90 til 120 millioner euro. Samme år som spillet fylte 10 år, ble Eurojackpot Norges første spill med potensiell milliardpremie.